Gino Gielis, sinds een half jaar de nieuwe gerant van café Welkom in Noorderwijk wil op maandag 17 september meedingen naar de titel van Belgisch kampioen biertappen.



De zoektocht is begonnen:  Wordt Gino Gielis van café Welkom in Noorderwijk de volgende Belgisch Kampioen Biertappen?

Jan Van Dessel (Belgisch kampioen 2011) kwam op woensdag 5 september langs in café Welkom in Noorderwijk om zijn tapkunsten te delen. Gino Gielis en Jan Van Dessel klinken alvast op een plaats in de top 3.

In de aanloop naar de Belgische finale van het kampioenschap Biertappen van Stella Artois, bezoekt Jan Van Dessel, Belgisch kampioen 2011, enkele cafés om zijn kunst te delen met de professionele biertappers en hun gasten. Op 5 september kwam hij langs in café Welkom in Noorderwijk, waar hij tapper Gino  Gielis, die zal deelnemen aan het ‘Belgisch Kampioenschap Biertappen’ op 17 september, handige tips heeft gegeven om de perfecte Stella Artois te tappen.

In 2007 werd Sofie Lambaerts van café Welkom al tweede beste tapper van België.

Benieuwd of haar opvolger Gino Gielis dit resultaat kan evenaren of wie weet …verbeteren.

Net als vorig jaar kunnen ook de cafégasten zelf weer deelnemen aan
de wedstrijd door te stemmen op hun favoriete deelnemende Stella Artois café.

Belgisch Kampioenschap Biertappen van Stella Artois
Stella Artois staat voor kwaliteit, traditie en vakmanschap, ook als het aankomt op het serveren van een perfect frisse Stella Artois.

Op basis van de “9 step pouring ritual” of het schenkritueel in 9 stappen, gaat het merk daarom sinds 1997 jaarlijks op zoek naar de beste tapper ter wereld.
Dit jaar vindt het Belgisch Kampioenschap Biertappen plaats op maandag 17 september.

België gaat als thuisland van het ondertussen wereldvermaarde Stella Artois op die dag op zoek naar de mogelijke opvolger voor huidig wereldkampioen Nanda Nkumar Sethy.
Horecaprofessionals mogen op 17 september bewijzen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en die volgens de regels van de kunst op te dienen aan tafel. Een professionele jury van bierexperten zal de kandidaten beoordelen en de nieuwe Belgische kampioen aanduiden, die vervolgens mag deelnemen
aan het Stella Artois World Draught Master evenement in Montréal.

In de aanloop naar de Belgische finale, hield Jan Van Dessel, Belgisch kampioen 2011, op woensdag 5 september halt in de Kempen om Gino Gielis van café Welkom (Ring 20 in 2200 Noorderwijk) enkele tips te geven om de perfecte Stella Artois te tappen. Gino kijkt enthousiast en vol ambitie uit naar de finale op 17 september : “ik mik op een plaats in de top 3, voor minder ga ik niet.”

Stem op je favoriete Stella-Artois café en ga mee naar Montréal
Er kan ook dit jaar online en via sms gestemd worden op de cafés die deelnemen aan de Belgische finale. De populariteitspoll loopt tot 15 september en de barman/vrouw die op 15 september de meeste stemmen verzameld heeft, mag van Stella Artois zijn klanten alvast
trakteren op een feestje in hun stamcafé.

Maar er is nog meer! Veel meer! Eén van de deelnemers aan de online- of sms-actie maakt ook kans om de Beste Belgische Biertapper in het najaar te vergezellen naar de World Draught Master in Montréal, waar de Belgische finalist de eer van het thuisland zal verdedigen.

Stemmen kan via www.stella-artois.be of via (gratis) sms naar 8850. In bijlage vind je een lijst met de deelnemende cafés in Antwerpen en hun sms-code.  Stella Artois World Draught Master in Montréal
Op donderdag 25 oktober zal de kersverse Belgisch Kampioen Biertappen ons land vervolgens vertegenwoordigen op de Stella Artois World Draught Master in Montréal. Daar zal onze landskampioen de eer van België verdedigen, en hopelijk als zevende Belg ooit de titel van Wereldkampioen Biertappen mee naar Stella Artois’ thuisland nemen.